De vanligste grunnene for misnøye med legen

Derfor klager mange på fastlegen

Uenighet og misnøye om behandling, oppfølging og tilgjengelighet er noen av hovedgrunnene til at mange klager på fastlegen.

MISFORNØYD MED LEGEN? Klage på tilgjengelighet og uenighet angående medisinering er noe av det Pasient- og brukerombudet får flest henvendelser om, når det gjelder forhold om fastlegeordningen. Foto: NTB/Scanpix
MISFORNØYD MED LEGEN? Klage på tilgjengelighet og uenighet angående medisinering er noe av det Pasient- og brukerombudet får flest henvendelser om, når det gjelder forhold om fastlegeordningen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

2021 var rekordår i henvendelser til Pasient- og brukerombudet, med nærmere 17 000 henvendelser - og fastlegeordningen ruvet soleklart øverst i statistikken over hvorfor ombudet kontaktes.

Nå er det kun noen uker igjen av 2022 - og ombudet venter at fastlegehenvendelsene vil ende på samme nivå også i år:

- Vi er foreløpig litt under tallet fra i fjor, men så er det også en måneds tid igjen av året. Vi vil nok komme opp i samme tall i år som i fjor når det gjelder fastleger, forteller nasjonalt koordinerende ombud i Pasient- og brukerombudet, Jannicke Bruvik, til Vi.no.

Pasient- og brukerombudet har til oppgave å veilede og gi bistand til pasienter, brukere og pårørende, i deres møte med helsetjenesten. Du er ikke alene om du er misfornøyd med helsetjenestene og fastlegeordningen - og nedenfor kan du se hva det er de fleste er misfornøyde med.

Og ja, du har full anledning til å klage på både fastlegen og andre helsetjenester - selv om det kanskje ikke er snakk om en økonomisk erstatning. Her kan du lese om hvordan du kan få hjelp til å klage - og hvordan du kan gå fram dersom du synes det er ubehagelig å ta det opp med legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.