Aldersdiskriminering i dateapper:

– Derfor juger jeg på alderen på Tinder

– Med min egentlige alder hadde jeg fått flest henvendelser fra de på 70 og 80 år, sier 61-åring.

VOKSEN DATING: Mange skiller seg i alderen 55-60 år. Nettsteder som Match.com og sjekkeappen Tinder gir muligheter for å møte en ny partner. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/ NTB Scanpix
VOKSEN DATING: Mange skiller seg i alderen 55-60 år. Nettsteder som Match.com og sjekkeappen Tinder gir muligheter for å møte en ny partner. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – De fleste voksne menn på datingsidene ser etter mye yngre kvinner, gjerne 20–30 år yngre enn dem. Jeg ville unngå at de unnlot å kikke på min profil på grunn av alder. Jeg tenkte at en god del ville synes jeg var attraktiv nok hvis de først så meg, sier en 61 år gammel kvinne som ønsker å være anonym til Vi.no.

Hun forteller at hun var ute etter en kjæreste på sin egen alder eller litt yngre. Hun valgte derfor å kutte ti år av alderen sin i datingappen Tinder, der man kan legge inn en profil og møte andre som er interessert i en partner.

Når de aktuelle mennene gikk inn på profilen hennes fikk de vite at hun var eldre og hvorfor hun hadde løyet på alderen. Hennes erfaring var at mange likevel tok kontakt med et smil og at de likte tilnærmingen.

– Med min egentlige alder tipper jeg at jeg hadde fått flest henvendelser fra de på 70 og 80 år. De er ikke i min målgruppe, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.