Styrketrening hjelper på selvstendigheten:

Derfor bør alle pumpe jern

Spesielt kvinner har utbytte av styrketrening.

ALDRI FOR GAMMEL: Det er ingen unnskyldning om du ikke er vant til å trene, det er derimot en veldig god start! Foto: Scanpix/Shutterstock
ALDRI FOR GAMMEL: Det er ingen unnskyldning om du ikke er vant til å trene, det er derimot en veldig god start! Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Hadde flere visst om alle fordelene ved å trene styrke, hadde flere begynt, mener Marit Lie. Hun er utdannet trener, og har gitt ut bøkene «Styrketrening og kosthold for voksne mannfolk» og «Styrketrening og kosthold for voksne kvinner» sammen med ektemannen Gunnar Bråthen.

- Ustøhet reduseres, koordineringsevne bedres, beinmassen økes, du vil ikke brekke bein så lett ved fall, du får bedre holdning og du opprettholder forbrenningen.

Reduserer blodtrykket

Generelt gir trening også redusert blodtrykk, men samtidig er tung styrketrening ikke å anbefale for folk med høyt blodtrykk, påpeker hun.

– Det er lurt å kombinere utholdenhet- og styrketrening, og ved økt alder legge størst vekt på styrketrening. Overdreven utholdenhetstrening kan redusere både muskelstyrke og muskelmasse. De fleste vil jo gjerne greie seg selv uten hjelp, og kan klare det mye lenger hvis de er sterke i kroppen. Det hjelper ikke å ha god kondisjon hvis du ikke kommer deg opp fra gulvet om du faller, påpeker Lie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.