- Denne treningen gjør sexlivet bedre

- Ofte får kvinner skylda for et dårlig seksualliv, sier bekkenbunnsspesialist. Hun knuser myter og utfordrer tabuer - og gir tips for god bekkenbunnstrening.

Bekkenbunnstrening er muskeltrening. Du må ta i skikkelig for at det skal ha effekt. Her er rådene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Bekkenbunnstrening er muskeltrening. Du må ta i skikkelig for at det skal ha effekt. Her er rådene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Bekkenbunnstrening har ofte som mål å få en trang skjede, men dette handler først og fremst om sex på mannens premisser. Kvinnen får ofte skylda for skrantende sexliv fordi hun ikke har trent nok eller har trent feil, sier Kari Bø. Hun professor ved Norges idrettshøgskole og en av verdens ledende eksperter på forskning innen bekkenbunnproblematikk og trening.

Hun forteller at kvinners sexopplevelse er lite avhengig av nerver i selve skjeden, men trening av bekkenbunnen kan bidra til en bedre ereksjon av klitoris for kvinner.

- Det er ingenting det lyves så mye om som kvinnens seksualitet. Det viktigste organet for kvinners seksualitet er klitoris. Hvis skjeden er blitt slapp på grunn av alder eller tidligere fødsler, kan bekkenbunnen trenes opp og dermed gi støtte og blodsirkulasjon til underlivet. Sammentrekning av bekkenbunnsmusklene bidrar til ereksjon av klitoris på samme måte som det for menn kan hjelpe til med reisning av penis, sier Bø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.