Hjemmelegene og KRY

Den nye fastlegen kommer enten hjem til deg, eller videochatter med deg

Nye legetjenester høster både kritikk og skryt fra ekspertene.

HJEMME: Hjemmelegene flytter legekonsultasjonen fra fastlegekontoret til hjemme hos pasienten. Foto: Åsmund Holien-Mo
HJEMME: Hjemmelegene flytter legekonsultasjonen fra fastlegekontoret til hjemme hos pasienten. Foto: Åsmund Holien-Mo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Private aktører prøver å gjøre noe med måten vi møter leger på. Hjemmelegene sender leger hjem til pasienter, og KRY prater med dem på videoanrop. Felles for tjenestene er at de leter etter nye løsninger for brukerne i helsesektoren.

De mener det er enklere og bedre for pasienten å få legen hjem, eller gjennom videokonsultasjon, mens andre mener at fastlegens kunnskap om den spesifikke pasienten, og fysiske undersøkelser, ikke kan erstattes av fremmede leger og videoanrop.

Les også: Catrin Sagen om voksen kjærlighet: Derfor er den annerledes

- Fysisk undersøkelse kan ikke erstattes

Petter Brelin er fastlege og leder i Norsk forening for allmennmedisin. Han er skeptisk til KRY, som videochatter med pasientene.

- Jeg ville holdt meg langt unna KRY, sier han, og fortsetter:

- Som lege ville jeg ikke følt meg trygg på å stille en diagnose over video. Det blir rett og slett et for dårlig grunnlag.

Liselotte Lunde, presseansvarlig i KRY, mener dagens teknologi er kommet langt nok for videokonsultasjoner.

- Video gir et godt nok inntrykk av pasienten. I tillegg gjør vi en grundig symptomkartlegging før konsultasjonen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.