SEX I ELDRE ALDER: At eldre ikke har særlig med sex, er en klassisk myte. En norsk studie viser tvert i mot at eldre har mer sex i dag enn eldre før i tiden. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
SEX I ELDRE ALDER: At eldre ikke har særlig med sex, er en klassisk myte. En norsk studie viser tvert i mot at eldre har mer sex i dag enn eldre før i tiden. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer

Sex i eldre alder

- De holder på som bare det

Avliver sexmyter om godt voksne.

Publisert

(Vi.no): Vi kommer ikke bort fra at aldring medfører kroppslige endringer, noe som også kan påvirke helsa på ulike måter.

Aldring kan dermed også påvirke sexlivet i en litt annen retning. Betyr det at man slutter å ha sex når man bikker 65 år?

På ingen måte, mener ekspertene.

Har mer sex i dag enn tidligere

- Den mest typiske myten er at man ikke har sex når man blir eldre. Dette er det nok mange som tror på, men dette kunne ikke vært lengre fra virkeligheten, mener Marthe Sørflaten, presseansvarlig hos Kondomeriet.

Hos butikken som selger sexleketøy, møter de stadig på eldre par i 70- eller 80-årene som kommer innom for å finne noe spennende til sexlivet, forteller hun.

For å lese denne artikkelen trenger du et Vi Over 60-abonnement.

Er du ikke abonnent?

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.