Utroskap i voksen alder:

- De fleste som har levd et liv har opplevd utroskap

Wencke Mühleisen har selv vært utro og opplevd å bli bedratt. Nå skriver hun om en aldrende kvinne som får vite at mannen har hatt et sidesprang.

SVIK I VOKSEN ALDER: Wencke Mühleisen tar for seg alderdom og utroskap i sin nye roman. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SVIK I VOKSEN ALDER: Wencke Mühleisen tar for seg alderdom og utroskap i sin nye roman. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Muligheten for kjærlighet, relasjoner og erotikk forandrer seg med alderen. Og mulighetene blir dårligere for kvinner enn for menn, men vi snakker lite om det, sier Wencke Mühleisen, forfatter, kjønns- og medieforsker, som i disse dager kommer med romanen Redd deg selv, lille hjerte.

Erika, som er hovedpersonen i boka, er i midten av 60-åra når ektemannen gjennom flere tiår forteller at han har en elskerinne. Tilståelsen utløser en voldsom identitetskrise for Erika. Hun innser hvor viktig ektemannen har vært gjennom alle årene og hvor høyt hun elsker ham. Men hva er hun mest redd for? Å bli en enslig, aldrende kvinne, eller å miste ektemannen? Hva gjør en kvinne som er i ferd med å bli usynlig, som ikke lenger blir ansett å være attraktiv, men som fortsatt begjærer og ønsker erotikk i livet?

Med ektemannen Jans tilståelse piskes også grums fra fortida opp: Erikas utroskap 20 år tidligere.

- Sviket den gang hadde aldri blitt åpnet opp ordentlig. Det har etset på relasjonen. I parterapien skjønner Erika at hun ikke har sett mannens ståsted og smerte tydelig nok, sier Mühleisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.