Alkohol og smertestillende

Dagen derpå: Hva er best av Paracet og Ibux?

Når tømmermennene banker i tinningen, er det fristende å ty til smertestillende tabletter som Ibux eller Paracet. Men hvilken av dem du velger, kan ha stor betydning for helsa di. Særlig hvis du har passert femti.

PARACET ELLER IBUX DAGEN DERPÅ? Det beste er å unngå bakrusen, men om du ikke klarer deg uten smertestillende er det flere ting det er viktig å være oppmerksom på før du tar en Ibux eller Paracet. Foto: NTB
PARACET ELLER IBUX DAGEN DERPÅ? Det beste er å unngå bakrusen, men om du ikke klarer deg uten smertestillende er det flere ting det er viktig å være oppmerksom på før du tar en Ibux eller Paracet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bakrus er noe de fleste av oss på et eller annet tidspunkt i livet stifter bekjentskap med. Dessverre er den som regel selvforskyldt, men ubehaget blir ikke mindre av den grunn. Når hodepinen dunker i tinningen som følge av et glass eller to for mye kvelden før, er det lett å ty til det de fleste av oss har liggende i husapoteket: Ibux eller Paracet. Men hvilken av dem bør du egentlig ta?

Svaret er, som med mye annet, at det kommer litt an på. Både hvor gammel du er, hvilke andre medisiner du tar og hvordan den generelle helsen din er, spiller en avgjørende rolle for hva du bør velge.

Hjelper bare mot hodepinen

Alexander Harald Sandtorv er kjemiker og forfatter av boka Fylla har skylda - Med vitenskapen inn i bakrusen. I boka går han vitenskapelig til verks i sin utforsking av de beryktede tømmermennene. Hans anbefaling er Ibux, fordi det er bedre for leveren din. Men anbefalingen følges av noen viktige forutsetninger, som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.