Ryggsmerter er blant de største årsakene til uføretrygd:

Da Stein Andresen (73) skulle hive kofferten opp på bagasjebåndet, smalt det i ryggen

- Ryggsmerter er et kjempeproblem som ikke prioriteres i helsetjenesten, sier forsker. Her får du tipsene til hvordan du best kan ta vare på ryggen.

HVILESTILLING: Her viser Stein Andresen (t.v.) og kompisen Jonny hvordan man typisk må hvile ryggen sin når man lider av Lumbal spinal stenose. Foto: Privat.
HVILESTILLING: Her viser Stein Andresen (t.v.) og kompisen Jonny hvordan man typisk må hvile ryggen sin når man lider av Lumbal spinal stenose. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): - I mine yngre dager på 60-tallet jobbet jeg med å kjøre øl og brus som jeg lastet på og av fra bilen. Jeg hadde i utgangspunktet utmerket fysikk helt til jeg byttet til en mer stillesittende jobb der jeg satt mye på kontor og reiste mye med fly. Da begynte kroppen å falle sammen, forteller Stein Andresen (73).

Det var slik smertene i ryggen begynte å øke på.

Andresen, som kommer fra Sarpsborg, søkte hjelp hos kiropraktor hvor han fikk behandling i mange år.

Han følte seg etterhvert bedre, helt til det en dag gikk fryktelig galt.

Les også: Nei, du får ikke demens bare fordi slektninger har det

Fikk diagnosen LLS

I forbindelse med en av sine mange jobbreiser var Andresen på Fornebu og skulle legge kofferten sin opp på bagasjebåndet.

I det øyeblikket smalt det i ryggen.

- Jeg fikk en brist i ryggen, og alt ble mye verre. Som resultat gikk jeg i syv år med sterke smerter i ryggen og vonde strålinger nedover beina. Tidvis hadde jeg ingen følelser i det høyre låret, forteller 73-åringen.

Andresen ble sykemeldt med diagnosen Lumbal spinal stenose (LSS).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.