Da Liina begynte å bade i minusgrader, forsvant plagene

- Alt stress renner av meg, forsikrer Liina. Hun bader hele året.

På stranda ligger puddersnø. Liinas mål er minst hundre svømmetak. Foto: Susanne Lindholm
På stranda ligger puddersnø. Liinas mål er minst hundre svømmetak. Foto: Susanne Lindholm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Det er minusgrader og snøen ligger som et hvitt dundekke på bakken. Ikke et sjel er ute og går langs stranden Sjöviken i Härnösand i Midt-Sverige. Den eneste som er å se er Liina Viies Zethelius (44), som forbereder seg på et oppfriskende vinterbad i havet. Det plager henne ikke at det blåser kaldt, og at kulden biter seg fast i ansiktet så det gjør vondt.

– Jeg tenker på at jeg er her og nå i min kropp, og legger det som kan forstyrre eller påvirke meg til side, sier Liina.

I den ene hånden har hun en blå Ikea-pose. I den ligger en øks som hun bruker om hun må hakke hull i isen for å komme til vannet, et stort og et lite håndkle, samt et par dykkerhansker i gummi.

Sikkerhet kommer først

Hun stopper opp og ser seg rundt, før hun fortsetter mot strandkanten. Hun forsøker å finne det perfekte stedet å gå uti.

– Sikkerhet er alfa og omega. Det er superviktig å vite hvor dypt det er i vannet, og om bølgene er høye. Det er også viktig å kontrollere hvor tykk snøen er på isen rundt stedet der jeg bader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.