Coronavirus i Norge:

Da dagsenteret for demente måtte stenge, snudde kommunen på flisa

Nå reiser de ansatte hjem til brukerne i stedet. - Noen har fått bedre funksjon på grunn av tettere oppfølging.

De ansatte kan ikke lenger gi brukerne av dagsenteret en klem, men de kan ta en kopp kaffe og en prat flere ganger i ukab. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
De ansatte kan ikke lenger gi brukerne av dagsenteret en klem, men de kan ta en kopp kaffe og en prat flere ganger i ukab. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Han blir trist av å være alene i leiligheten hele dagen, forteller Christin Johnsen.

Hun snakker om faren som har moderat demens og som grunnet alder tilhører risikogruppa for coronaviruset. I tillegg til å være i risikogruppa er han også blant de mange eldre som opplever at isolasjon har en negativ effekt på helsa.

I et par år har han besøkt et dagsenter som er tilrettelagt for personer med demenssykdom i Aurskog-Høland kommune.

Besøkene på dagsenteret har gitt ham masse glede i hverdagen. I tillegg har aktivitetene ved dagsenteret hatt stor betydning for hans kognitive helse. Da coronaviruset kom til Norge måtte senteret stenge dørene.

– Første gangen vi var der ble vi møtt med musikk, hygge og sangbøker med kjente tekster og stor skrift for eldre som ser dårlig. Far lyste opp når han fikk gå dit. Livet hans er å gå på dagsenteret, forteller Johnsen.

Viktig besøk fra dagsenteret

Etter to til tre uker med stengt dagsenter får nå faren jevnlig besøk fra en av de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.