Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
De er sunne for kroppen vår og det er bra for kloden om vi endrer matvanene våre og spiser dem. Vi snakker om framtidas mat, nemlig insekter og larver. Her til lands har vi foreløpig ingen vane med å spise insekter, men kanskje dette kan endre seg de kommende årene?
I juni 2021 ble nemlig tørkede, gule melormer som det første insektet godkjent i EU til bruk i mat.
- Deretter er det nå godkjent fem nye insektprodukter, opplyser Svanhild Vaskinn, seniorrådgiver i seksjon kjemisk mattrygghet ved Mattilsynet til Vi.no.
De fem nye insektsproduktene er europeisk vandregresshoppe, gule melormer, hussiriss og larver av liten melbille.
Gresshoppesmoothie
Lise Solie, prestasjonstrener ved Norges Toppidrettsgymnas, er en av dem som mener vi bør omfavne det å spise denne typen ny mat - for miljøet og for vår egen helse.
Allerede i 2016 brukte hun gresshoppemel av oppmalte sirisser i smoothie og i hjemmelagede knekkebrød. Til NRK uttalte hun da at hun skulle ønske det hadde vært mulig å få tak i insekter hos noen som drev med oppdrett i Norge.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.