Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Sesongen for norske sukkererter er av naturlige årsaker ikke spesielt lang, og ifølge Bama produseres de i Norge i juli, august og september. Dermed er det gjerne importerte sukkererter du får tak i på butikken store deler av året.
Disse bør du ifølge Mattilsynet koke før du spiser dem. Her ser du hvorfor.
Mattilsynet skriver på Matportalen at sukkererter bør gis et raskt oppkok før de spises.
Det er nemlig slik at importerte sukkererter kan være forurenset med bakterier som E.coli, Salmonella og Shigella, har Mattilsynet tidligere uttalt i en pressemelding.
- I varmere land kan det ofte være mer smitte i produksjonsmiljøet. Det gir en større sjanse for at det kan være bakterier eller parasitter på importerte grønnsaker derfra. Sukkererter er et produkt vi vet kan gi sykdom, har Annette Haugane i Mattilsynet tidligere uttalt.
De viser til at flere personer i Oslo i desember 2019 ble syke med mage-tarm-symptomer og årsaken viste seg å være bakterien Shigella sonnei i importerte sukkererter fra Kenya.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.