Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Sesongen for norske sukkererter er av naturlige årsaker ikke spesielt lang, og ifølge Bama produseres de i Norge i juli, august og september. Dermed er det gjerne importerte sukkererter du får tak i på butikken store deler av året.
Disse bør du ifølge Mattilsynet koke før du spiser dem. Her ser du hvorfor.

Rapsolje: Kan den konkurrere med olivenolje?
Vi Pluss
- Høyt inntak bør unngås
Mattilsynet skriver på Matportalen at sukkererter bør gis et raskt oppkok før de spises.
Det er nemlig slik at importerte sukkererter kan være forurenset med bakterier som E.coli, Salmonella og Shigella, har Mattilsynet tidligere uttalt i en pressemelding.
- I varmere land kan det ofte være mer smitte i produksjonsmiljøet. Det gir en større sjanse for at det kan være bakterier eller parasitter på importerte grønnsaker derfra. Sukkererter er et produkt vi vet kan gi sykdom, har Annette Haugane i Mattilsynet tidligere uttalt.
De viser til at flere personer i Oslo i desember 2019 ble syke med mage-tarm-symptomer og årsaken viste seg å være bakterien Shigella sonnei i importerte sukkererter fra Kenya.
Derfor anbefaler Mattilsynet å alltid å gi importerte sukkererter et raskt oppkok før de spises.
Også Bama skriver på sine nettsider at man må huske å varmebehandle sukkerertene før man spiser dem, noe det også gjerne informeres om på emballasjen til sukkerertene.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.