Kanel på grøten?

- Bør begrense inntaket

Spiser du mye grøt med kanel, bør du begrense inntaket: For mye kanel kan skade levra.

KLAR FOR GRØT? Høyt forbruk av kanel over tid kan skade levra. En halv teskje er maks daglig inntak. Foto: Shutterstock/NTB
KLAR FOR GRØT? Høyt forbruk av kanel over tid kan skade levra. En halv teskje er maks daglig inntak. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Desember er høysesong for grøt: Opptil 8 av 10 spiser julegrøt i desember, ifølge tidligere undersøkelser i regi av Melk.no.

Men spiser du mye grøt gjennom hele året - og er glad i å legge rikelig med kanel på grøten, bør du passe på:

Kanel inneholder stoffet kumarin som kan gi skade i levra.

- Mattilsynet anbefaler de som har et jevnt høyt forbruk av grøt med kanel om å begrense inntaket av kanel på grøten, sier Hanne-Marit Gran, seniorrådgiver ved seksjon kjemisk mattrygghet i Mattilsynet, til Vi.no.

Jevnt høyt forbruk bekymrer

I tillegg til grøt med kanel, peker Mattilsynet også på at man bør være oppmerksom og begrense inntaket av andre produkter, som kanelbasert te eller kanelbasert kosttilskudd.

Gran understreker at det er det jevne, høye forbruket som er risikoen - ikke et par tallerkener med julegrøt.

- Mattilsynet mener at det å spise noen grøttallerkener med kanel før jul ikke gir grunn til bekymring. Det er det jevne, daglige forbruket som gir grunn til bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.