Framtidas aldringsmedisin:

Blodoverføring, treningspille og 3D-printing av organer

Noen av de oppsiktsvekkende, medisinske metodene for å bremse aldring er allerede i bruk.

15.april 2019 kunne forskere ved universitetet i Tel Aviv vise fram verdens første 3D-print av et hjerte med menneskelig vev. Dette blir ansett som et bioteknologisk gjennombrudd som kan gi nye muligheter for transplantasjoner. Foto: JACK GUEZ, AFP/NTB Scanpix
15.april 2019 kunne forskere ved universitetet i Tel Aviv vise fram verdens første 3D-print av et hjerte med menneskelig vev. Dette blir ansett som et bioteknologisk gjennombrudd som kan gi nye muligheter for transplantasjoner. Foto: JACK GUEZ, AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med jevne mellomrom dukker det opp spådommer om at mennesker kan bli udødelige. Noen av dem drister seg til og med til å tidfeste når dette kan skje. Innen 2050, er futuristen Ian Pearsons spådom. Han har ikke nødvendigvis støtte blant norske forskere.

- Vi kommer ikke til å bli udødelige. Til det er menneskets biologi altfor komplisert. Men vi tror det vil være mulig å forstå så mye av hva aldring er og hva som skjer i kroppen at vi kan påvirke det. Og det er veldig spennende, konstaterer Sigrid Bratlie.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer