Blå resept

Avslag om blå resept

Etter årevis med plager på grunn av stoffskifteproblemer, fibromyalgi og migrene, fant kvinnen en medisin som hjalp. Men Helfo vil ikke betale - og må ta regninga selv om hun vil fortsette på den.

HVA MÅ TIL FOR BLÅ RESEPT? Det stilles strenge krav til hva som kan skrives ut på blå resept - og hvem som kan få det. Kvinnen (57) fikk avslag på støtte til medisiner hun selv mener har god effekt, fordi Helfo og retten mener hun ikke oppfyller kravene i bestemmelsene om blå resept. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
HVA MÅ TIL FOR BLÅ RESEPT? Det stilles strenge krav til hva som kan skrives ut på blå resept - og hvem som kan få det. Kvinnen (57) fikk avslag på støtte til medisiner hun selv mener har god effekt, fordi Helfo og retten mener hun ikke oppfyller kravene i bestemmelsene om blå resept. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kvinnen hadde i årevis slitt med plager som følge av stoffskiftesykdom, fibromyalgi og migrene. Hun hadde prøvd ut flere medisiner som ikke fungerte - og opplevd bivirkninger som medførte sykehusinnleggelse.

Da hun endelig fant en medisin som hadde god effekt, ba hun om å få støtte til dette fra staten.

Men det fikk hun ikke - på grunn av reglene om blå resept:

Det er strenge regler for hvem som kan få medisiner på blå resept og hvilke medisiner man kan få.

Derfor får hun ikke blå resept

Regelverket for blå resept er slik at det er noen medisiner fastlegen kan skrive ut direkte på blå resept - og så er det andre medisiner som fastlegen må søke Helfo om at du kan få på blå resept. Dette kalles individuell søknad - og du kan lese nærmere om hva det egentlig innebærer i denne artikkelen på Vi.no.

I den aktuelle saken som vi forteller om her, har kvinnen søkt Helfo om å få støtte til medisinen som hun selv mener virker godt på hennes sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.