Coronavirus i Norge:

Atle er i risikogruppen og ble smittet av covid-19

Nå er han frisk, men anbefaler alle å følge myndighetenes råd.

Atle Kvamme er i risikogruppen for covid-19 både fordi han er over 60, og fordi han går på medisiner som kan gjøre ham dårligere rustet til å takle sykdommen. Foto: Privat
Atle Kvamme er i risikogruppen for covid-19 både fordi han er over 60, og fordi han går på medisiner som kan gjøre ham dårligere rustet til å takle sykdommen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Atle Kvamme (67) er næringspolitisk sjef for Bergen Næringsråd. Denne mandagsmorgenen arbeider han hjemmefra, og intervjuet må gjøres på telefon. I går var første gangen han var utenfor døra på en god stund.

– Hvordan går det med deg?

– Det går veldig greit nå. Jeg har vært symptomfri i to tre dager. I går kunne jeg gå en tur med hunden og få meg litt frisk luft.

– Hvilke symptomer opplevde du?

– Det slår jo så forskjellig ut, men for meg begynte det med vond hals. Etter hvert ble jeg også tett i nesen og fikk en grusom hodepine. Etter halvannen dag fikk jeg en verk som beveget seg rundt i kroppen. Jeg målte ikke, men jeg er rimelig sikker på at jeg også hadde feber. Ene stunden var jeg kokvarm og neste frøs jeg om beina og fingrene var iskalde. Det var ikke mye annet å gjøre enn å ligge under et teppe på sofaen og vente på bedre tider.

Ble ikke testet med en gang

Det gikk en stund før Atle ble testet, og fikk bekreftet at han var smittet av det nye viruset som har fått navnet COVID-19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.