Coronavirus i Norge:

Åpne barnehager: – Engstelig for at folk slutter å følge rådene

Lege og forfatter Gro Nylander (77) velger å holde avstand fra barnebarna selv om barnehagene igjen er åpnet.

INNSATS FOR FOLKEHELSA: Gro Nylander fotografert da hun i 2016 ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun mottok utmerkelsen for sin fremragende innsats for folkehelsa.

Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
INNSATS FOR FOLKEHELSA: Gro Nylander fotografert da hun i 2016 ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun mottok utmerkelsen for sin fremragende innsats for folkehelsa. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Da coronaen kom, forberedte vi oss på at vi skulle hjelpe til og stille opp for barnebarna. I stedet sa datteren min, som er lege, at nå låste de døra inn til oss og at de ikke ville komme på besøk. Av hensyn til oss kunne vi ikke treffe barnebarna, forteller fødselslege, forfatter og Kommandør av St. Olavs Orden, Gro Nylander (77) til Vi.no.

Barnebarna bor i nabohuset og Nylander er vant til at de kommer og går som de vil. I mange år har fødselslege Nylander forfektet at kos og nærhet er viktig for barns utvikling. Nå opplever hun at hun ikke kan gi de yngste barnebarna den nærheten hun ønsker.

– Vi savner barnebarna. Vi er vant til at de yngste overnatter jevnlig. Da ligger de i dobbeltseng med besteforeldrene. Det er jo slutt. Vi er jo redde for at de skal ha vokst fra det når dette er over. Det er ikke mange dager siden det yngste barnebarnet mitt ropte: Jeg savner å gi deg en klem! forteller hun.

– Vi vet ikke nok

Nylander og ektemannen, som grunnet alderen er i risikogruppa for coronaviruset, ser barnebarn og familie. Men alltid med flere meters avstand, og bare utendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.