30 000 nordmenn rammes årlig av krystallsyke:

Anna har vært svimmel i tolv år

Hun trodde svimmelheten aldri ville gå over. Etter tolv år blir Anna endelig stadig bedre.

MÅ PRIORITERE: Før Anna ble syk, var hun en dame med mye energi. – Nå må jeg velge hva jeg prioriterer, sier hun. Foto: Ellen Jarli
MÅ PRIORITERE: Før Anna ble syk, var hun en dame med mye energi. – Nå må jeg velge hva jeg prioriterer, sier hun. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Desember 1998: Plutselig en morgen våkner 20 år gamle Anna Lejerstedt opp og er veldig svimmel. Alt går rundt, og det var vanskelig å stå oppreist. Den påfølgende uken må hun ha hjelp til å gå på do fordi rommet går rundt for henne så fort hun reiser seg.

Hun blir engstelig og kontakter faren, som er lege, og han slår raskt fast at datteren har virus på balansenerven. Han forteller Anna at dette vil gå over.

For å unngå å kaste opp ligger hun helt i ro i en ukes tid og stirrer på et punkt i taket. Når svimmelheten roer seg noe, klarer Anna å gå med støtte. Etter en måned går svimmelheten over av seg selv, og Anna kan gå tilbake til sitt normale liv som fysioterapistudent og treningsveileder på et treningssenter.

Det neste tiåret kjenner Anna at hun er litt svimmel og har litt tåkesyn innimellom, men føler at det er helt greit å leve med. I 2007, etter at Anna har fått jobb som fysioterapeut, våkner hun opp en morgen og føler seg ør. Når hun begynner å bevege på seg, er det som om hele rommet gynger. Hun oppsøker fastlegen som mener at hun har fått virus på balansenerven igjen. Det eneste som hjalp, var å starte dagen med å gå til jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.