Anita gikk på fastediett - ble kvitt medisinene

I årevis slet Anita Slaastad Hanestad med farlig høyt blodtrykk – og var tungt medisinert. En fasteimiterende diett har gjort underverker for helsen hennes.

NYTT LIV: Anita Slaastad Hanestad slet med dårlig helse i årevis. Kostholdsendringen ga henne mer energi. Foto: Ellen Jarli
NYTT LIV: Anita Slaastad Hanestad slet med dårlig helse i årevis. Kostholdsendringen ga henne mer energi. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Dietten var som en kickstart. Jeg hadde tro på den! Det var mye logisk i sammensetningen av det jeg kunne spise. Spørsmålet var om jeg ville greie å gjennomføre en diett basert på faste og minimalt med kalorier?

Anita Slaastad Hanestad skritter over tunet og går med raske skritt mot hønsehuset på Hanestad ranch. På jordet nedenfor går tre lamaer, som Anita og mannen Svein holder mest for hyggens skyld. Paret, som traff hverandre i voksen alder, har også sauer og kuer.

Småbruket ligger ved innsjøen Nugguren ved Kongsvinger. Anita flyttet dit i 2005, og stortrives med gårdslivet. Den eneste ulempen er alle helseproblemene hun sliter med, og som har gjort at hun til slutt måtte gi opp jobben som ergoterapeut.

– Det var tungt å slutte å jobbe på sykehuset, men kroppen maktet det ikke. Da jeg prøvde igjen fikk jeg stressreaksjoner, forteller Anita.

I stedet har hun og ektemannen vært besøkshjem for barn i barnevernet. De har også vært fosterforeldre, og nå tar de imot skoleelever med ekstra utfordringer et par ganger i uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.