Anita (50) elsker å sove ute - og å se hva det gjør med andre

Anita elsker å sove utendørs. Gjerne dypt inne i skogen, med det enorme himmelrommet over seg - og hun tar gjerne med seg andre på tur. For like mye som hun selv elsker å være i naturen, like mye gleder det henne å åpne den magiske verdenen for andre. - Det skjer noe med folk når vi er ute i naturen, sier hun.

MAGISKE NETTER UTENDØRS: Når mørket faller på, begynner alt det vakre, synes Anita Dietz Lykkegaard (50). Da barna ikke lenger giddet å være med mor på tur, la hun ut et innlegg på Facebook om det var noen som ville være med henne på overnattingstur ute i naturen. Og det var det. Foto: MEW
MAGISKE NETTER UTENDØRS: Når mørket faller på, begynner alt det vakre, synes Anita Dietz Lykkegaard (50). Da barna ikke lenger giddet å være med mor på tur, la hun ut et innlegg på Facebook om det var noen som ville være med henne på overnattingstur ute i naturen. Og det var det. Foto: MEW Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stjerneskudd, frisk luft og magiske soloppganger. Og mystiske, nesten umerkelige lyder og bevegelser i nattemørket.

Det er noen av grunnene til at Anita Dietz Lykkegaard elsker å sove utendørs – hele året. Hun oppfordrer andre til å prøve det samme, for det venter uforglemmelige opplevelser når du trekker ut i det fri med soveposen.

- Kan vi ikke møtes et sted ute? Jeg sender info når vi vet hvordan været blir.

Og ja, selvfølgelig må et intervju om å sove utendørs foregå i det fri når man snakker med et inkarnert friluftsmenneske som Anita Dietz Lykkegaard, 50 år. Som forresten aldri lar sine friluftsutflukter begrenses av dårlige værmeldinger.

- Jeg skal på tur, hvem blir med?

Vi møtes i strålende solskinn på Sandet i Værløse, et naturområde like ved den nedlagte Værløse lufthavn i Danmark. Det er også derfra Anita har et av sine vakreste natteminner:

Der la hun seg flatt midt på rullebanen en sen kveldstime sammen med gruppen turdeltakere hun hadde samlet i sin lukkede Facebook-gruppe kalt Langt Ude. Over dem tronet det enorme himmelrommet fullt av stjerner. Overveldende og uforglemmelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.