Seksualitet i voksen alder

- Alder har ingen betydning for et godt sexliv

Hovedingrediensen i et godt sexliv over 60 er kanskje ikke det du tror.

BEDRE MED ÅRENE: Det tar tid å bli trygg på hverandre, og trygghet gir bedre sex, mener Cecilie Kjensli. Foto: Scanpix.
BEDRE MED ÅRENE: Det tar tid å bli trygg på hverandre, og trygghet gir bedre sex, mener Cecilie Kjensli. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klart du har, og kan ha, god sex i godt voksen alder. Men utfordringer og behov endrer seg selvsagt etter hvert som vi blir eldre.

Moden alder er derimot ikke synonymt med dårligere kvalitet på sexen.

Det mener Cecilie Kjensli, sexinspirator, forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh…» og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no.

- Alder har i utgangspunktet ikke noe å si for om man har et godt sexliv, så det er ingen grunn til at man ikke skal ha det fint når man er oppe i åra, sier hun.

Sexolog ved Klinikk Sexologen, Gro Isachsen, støtter Kjensli.

- Sex blir det vi tenker om sex. De som har gode erfaringer og deilige stunder, tar med seg sine positive erfaringer også når de blir eldre, enten de har solosex eller sex med en partner, sier Isachsen.

Men for å opprettholde et godt sexliv med partneren gjennom årene, må dere ta vare på det og investere i hverandre, eller deg selv.

Største utfordringer

Alder bestemmer selvsagt noe for hvor god og hyppig sex dere har. Jo eldre vi blir, jo større er sjansen for at sykdom og dårlig helse kan legge en demper på sexlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.