Helsekost

Advarer om ulovlig helsekost: - Innebærer en helserisiko for brukeren

De kjøpes på nett eller tas med i bagasjen. Tolletaten stopper stadig mer helsekost som hevdes å hjelpe med blant annet slanking, trening, prestasjoner og mot prostataproblemer. Produktene er ulovlige å importere - og kan også være helsefarlige.

POTENS OG APETITT: Dette er noen av de ulovlige helsekostproduktene som er stanset. Det er mye piller, kapsler og pulver som forsøkes innført ulovlig. Og det er mye produkter som selges som slankemidler, beroligende og mot potensproblemer. Foto: Miljødirektoratet/Tollvesenet
POTENS OG APETITT: Dette er noen av de ulovlige helsekostproduktene som er stanset. Det er mye piller, kapsler og pulver som forsøkes innført ulovlig. Og det er mye produkter som selges som slankemidler, beroligende og mot potensproblemer. Foto: Miljødirektoratet/Tollvesenet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ulovlig helsekost er blant beslagene etter en større, internasjonal kontrollaksjon med Tolletaten og Miljødirektoratet.

- Vi snakker om pulver, piller, kapsler, som inneholder ulike truede arter, sier Mathieu Veulemans, seksjonsleder for varetilsynet i Miljødirektoratet.

Helsekostproduktene er en av flere andre produktgrupper som også er beslaglagt i samme aksjon. Det handler altså om produkter av truede plante- og dyrearter som er regulert i et eget regelverk (CITES) som skal beskytte truede arter mot utryddelse. Det gjelder både dyr og planter.

- Tolletaten ser en trend hvor privatpersoner innfører kosttilskudd og produkter av truede plante- og dyrearter som er CITES-regulert. Dette kan være kosttilskudd i pulverform som reklamerer med at de skal gi energi og utholdenhet i trening, studier, utelivet, eller til slanking. Noen av disse kosttilskuddene inneholder pulver fra en utrydningstruet orkide-art, Dendrobium. Andre inneholder Hoodia, som er en CITES-regulert sukkulent, sier Elisabeth C. Nettum, seniorrådgiver i Tolletaten, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.