ADHD og overgangsalderen: En eksplosiv kombo

Kristin Leer (54) hadde god kontroll på ADHD-symptomene sine og fungerte godt i hverdagen. Så traff overgangsalderen henne som en liten bombe.

LEGE MED ADHD: Kristin Leer fikk diagnosen ADHD først da hun var 43 år gammel, og hadde jobbet som lege i mange år. Da hun kom i overgangsalderen, opplevde hun at symptomene ble mye verre. Foto: Guri Pfeifer
LEGE MED ADHD: Kristin Leer fikk diagnosen ADHD først da hun var 43 år gammel, og hadde jobbet som lege i mange år. Da hun kom i overgangsalderen, opplevde hun at symptomene ble mye verre. Foto: Guri Pfeifer Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Å ha ADHD er litt som å være en sånn sirkusdame som snurrer tallerkener på hodet og føttene og i hendene. Du har funnet balansen og har kontroll på alle tallerkenene dine, men så kommer overgangsalderen inn i manesjen og begynner å kaste enda flere tallerkener til deg. Da blir det vanskelig å holde balansen.

Det sier Kristin Leer (54), lege og forfatter av boka ADHD: 7 veier til ny forståelse, som kom ut i 2021. Hun fikk selv en ADHD-diagnose som 43-åring, og er i dag i ferd med å ferdigstille en spesialistutdanning i psykiatri.

- Jeg er egentlig et veldig godt eksempel på hvordan ADHD kan påvirke karriere og arbeidsliv, ettersom jeg først nå blir ferdig med spesialistutdanningen som jeg begynte på for 11 år siden. Jeg har brukt mange år på å distrahere meg selv bort fra det jeg egentlig ville, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.