Folk vi møter

- Å virkelig lytte, er kanskje den viktigste hjelpen man kan gi

Vi.no møtte Helga Rognvær (81).

SOSIAL PÅ SENIORSENTERET: Vi slo av en prat med Helga Rognvær (81) da hun syklet på treningssykkel sammen med venner på seniorsenteret. Foto: Linn Merete Rognø
SOSIAL PÅ SENIORSENTERET: Vi slo av en prat med Helga Rognvær (81) da hun syklet på treningssykkel sammen med venner på seniorsenteret. Foto: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): «Skal jeg oppsummere livet mitt med ett ord, så må det vel være arbeid.

Jeg måtte begynne å jobbe fra jeg var fem år! Det var jobb å hjelpe til hjemme, og det var jobb for korte bein å gå en time hver vei til skolen hver dag, og noen ganger ro over et vann.

Jeg har jobbet flere steder, blant annet på Haukeland sykehus, både på kjøkkenet og hjulpet til på de ulike avdelingene der. Jeg har jobbet på kafé, vært geitebudeie og sist jobbet jeg som hjemmehjelp.

Som hjemmehjelp har man en viktigere funksjon enn å bare hjelpe til med husarbeid. De eldre man besøker, har behov for å slå av en prat og bli lyttet til. Men det blir flere eldre i Norge, og færre ressurser i hjemmetjenesten. Så da blir det ikke nok tid til å gjøre alt det som hjemmehjelpen gjorde før.

Det er klart at eldre behøver praktisk hjelp jo lenger de bor hjemme, og det er det flott at de får. Men livskvaliteten blir bedre hvis man får ha sosial kontakt med andre. Så det å la eldre man møter få åpne seg, og virkelig bli lyttet til, er kanskje den beste og viktigste hjelpen man kan gi.»

Gå til Vi.no-forsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.