Sprek uansett alder:

94 år ung - og turntrener

Det mest spesielle med turntroppen Nostalgia er ikke at de alle har passert 60 – men at treneren er 94 år.

BURSDAGSTRENING: På Tittelitens 94. fødselsdag var det naturligvis trening som vanlig for turntroppen Nostalgia. Bak fra venstre: Kirsti Pedersen Gurholt og Ulla Madsen.
Foran fra venstre: Ann Kristin Lyseng, Bente Ormaasen, Synøve Sørlie, Titteliten Hagfors Mollatt, Wenche Vogt Ruud og Anne Suphammer Solheim. Foto: Tore Fjeld
BURSDAGSTRENING: På Tittelitens 94. fødselsdag var det naturligvis trening som vanlig for turntroppen Nostalgia. Bak fra venstre: Kirsti Pedersen Gurholt og Ulla Madsen. Foran fra venstre: Ann Kristin Lyseng, Bente Ormaasen, Synøve Sørlie, Titteliten Hagfors Mollatt, Wenche Vogt Ruud og Anne Suphammer Solheim. Foto: Tore Fjeld Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): En rank kropp, lett steg og krystallklart hode – det er ingen selvfølge når du feirer din 94. fødselsdag. Men Titteliten Hagfors Mollatt er virkelig noe for seg selv – og ikke minst for andre.

– 1958. Det var da vi startet!

Kjapp hoderegning viser at dette er 61 år siden. Og det er flere av de samme jentene som Titteliten trente da, som fortsatt er med i turntroppen i Gymnastikk- og Turnforeningen Bjart på Oppsal i Oslo. Etter noen års opphold begynte de å trene sammen igjen i 1995, og de 12 damene i alderen 61 til 77 år utgjør nå turntroppen Nostalgia. De kjører gladelig lange veier for å komme på trening i gymsalen på Østensjø skole.

Holder troppen samlet

Og dette er ikke alminnelig «husmortrim», hvis du skulle tro det. Damene driver turning på høyt nivå, slår hjul og står på hodet uten problem. Flere ganger har de deltatt i den europeiske turnfestivalen Golden Age, som er for aktive gymnaster over 50 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.