Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
«Tenk deg om det var mulig å ta en enkel hjernehelsetest for å lære om risikoen for å utvikle en hjernesykdom, ville du ha tatt den?»
Dette spørsmålet ble stilt til over 27 500 personer i den globale hjernehelseundersøkelsen i forskningsprosjektet Lifebrain ledet av Folkehelseinstituttet (FHI) i samarbeid med Universitetet i Oslo.
Resultatene er nå klare - og det korte svaret på spørsmålet ovenfor er et rungende «ja»:
- 91 prosent svarte av de ville definitivt eller sannsynligvis tatt en enkel hjernehelsetest for å lære om risikoen for å utvikle en hjernesykdom.
- 86 prosent ville gjort det selv om sykdommen ikke kunne forebygges eller behandles.
At så mange ville latt seg teste, overrasker forfatterne bak rapporten:
- Overraskende mange er villige
– Det er egentlig litt overraskende at så mange er villig til å teste seg for framtidige hjernesykdommer, selv om man ikke nødvendigvis kan bremse eller kurere alt – slik som med Alzheimer's sykdom. Dette funnet viser at folk har god tro på at livsstilen påvirker hjernehelse, sier hovedforfatteren, Rebecca Bruu Carver ved Folkehelseinstituttet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.