Kom i gang med treningen

60 år og sterkere og raskere enn noen gang

Gudrun Eirell byttet ut vanngymnastikk med skigåing - i år gikk hun sitt tiende Vasalopp.

VASALOPPET: Da Gudrun var 50 år begynte hun å trene for fullt. Nå har hun vært med i Vasaloppet for tiende gang. Foto: Petra Älvstrand
VASALOPPET: Da Gudrun var 50 år begynte hun å trene for fullt. Nå har hun vært med i Vasaloppet for tiende gang. Foto: Petra Älvstrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Etter 50 års alder byttet førskolelæreren Gudrun Eirell ut vanngymnastikk mot hard trening. Nå må hun skrive autografer til barna i førskoleklassen.

- Hver gang jeg har deltatt i et løp spør barna «vant du?», ler Gudrun og forteller at barna ble mektig imponerte da hun i fjor tok andreplass i Vasaloppets klasse «damer 60».

Motta våre beste artikler på e-post - meld deg på her!

Det var Gudruns niende og raskeste Vasalopp. Hun gikk de ni milene på seks timer og 49 minutter. Morsomst er det at barnas fedre blir litt fornærmet når 60 år gamle Gudrun stadig kjører forbi dem i sporet.

- Når jeg vinner over dem begynner de å trene hardere, de kan jo ikke bli slått av en gammel tante! Mange av fedrene har blitt raskere og forbedret tidene sine, det tar jeg på meg litt av æren for, sier Gudrun og ler.

Tung start på treningen

Hun byr på kokekaffe hjemme på kjøkkenet i Umeå og forteller at hun akkurat har kommet hjem etter et besøk hos barnebarna. Hun har selvsagt syklet de 12 kilometrene for å leke med de små. Dagen før var hun på en ni mil lang sykkeltur, og forrige helg løp hun et halvmaraton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.