Besteforeldre og alkohol

1 av 5 har sett berusede besteforeldre

En ny undersøkelse fra Av-og-til viser at 19 prosent har sett berusede besteforeldre sammen med egne eller andres barnebarn. - Ikke overraskende, sier overlege og rusforsker.

BESTEFORELDRE OG ALKOHOL: I en ny undersøkelse svarer 19 prosent at de har sett berusede besteforeldre sammen med egne eller andres barnebarn. Ragnhild Kaski i Av-og-til ber besteforeldre begrense alkoholinntaket. Foto. NTB
BESTEFORELDRE OG ALKOHOL: I en ny undersøkelse svarer 19 prosent at de har sett berusede besteforeldre sammen med egne eller andres barnebarn. Ragnhild Kaski i Av-og-til ber besteforeldre begrense alkoholinntaket. Foto. NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nesten 1 av 5 har sett berusede besteforeldre sammen med egne eller andres barnebarn, viser en ny undersøkelse utført av alkovettorganisasjonen Av-og-til.

2673 personer har svart på undersøkelsen. Av disse svarte 19 prosent ja på spørsmål om de i løpet av de siste to årene hadde sett berusede besteforeldre sammen med egne eller andres barnebarn.

Det mener generalsekretær Ragnhild Kaski i Av-og-til er tankevekkende, og hun ber besteforeldre tenke over hvor mye de drikker.

– Barn synes det er ekkelt og kan raskt bli utrygge når bestemor eller bestefar forandrer seg. De reagerer lenge før det er snakk om fyll og bråk, det må besteforeldre være klar over, advarer hun.

Drikker mye mer enn før

Alkoholinntaket hos den godt voksne befolkningen har hatt en jevn økning de siste tiårene.

En studie fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) fra 2021 undersøkte endringer i alkoholvaner blant 20 939 deltagere mellom 60 og 99 år i løpet av 22 år. Resultatene viser at eldres forhold til og bruk av alkohol har endret seg mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.