Norsk pasientskadeerstatning

1 av 2 får erstatning for tannlegetabben

10 prosent av alle søknadene Norsk pasientskadeerstatning mottar, gjelder tannbehandling. Og halvparten av de som søker, får erstatning. Spesielt blant de eldre pasientene er andelen som får pasientskadeerstatning stor.

ELDRE FÅR OFTEST ERSTATNING: Mange søker om pasientskadeerstatning for feil utført tannbehandling, og andelen som oftest får erstatning er de eldste søkerne. Illustrasjonsfoto: NTB
ELDRE FÅR OFTEST ERSTATNING: Mange søker om pasientskadeerstatning for feil utført tannbehandling, og andelen som oftest får erstatning er de eldste søkerne. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

49 prosent av de som har søkt om pasientskadeerstatning for tannbehandling, har fått medhold - og utbetaling fra Norsk pasientskadeerstatning, viser statistikk fra NPE for perioden 2018-2022.

Samtidig er det stadig flere som søker om - og får utbetalt pasientskadeerstatning, innenfor flere kategorier behandling.

– Vi har gått fra rekord til rekord på utbetalinger de siste åra, i takt med at stadig flere søker om erstatning, sier Anne-Mette Gulaker, konstituert direktør i Norsk pasientskadeerstatning (NPE) i en pressemelding.

De største beløpene ble utbetalt til to pasientgrupper i 2022:

  • Personer med svulst og kreft fikk i alt nesten 242 millioner kroner, opp sju prosent fra året før.
  • Personer innen ortopedi fikk over 217 millioner kroner, ned en prosent fra året før.

Stor andel av sakene gjelder tannbehandling

Ser man på statistikk over litt flere år, finner vi også en annen gruppe pasienter hvor utbetalingene ikke er de største, men hvor en stor andel av pasientene får medhold når de søker om pasientskadeerstatning. Og det er pasienter hos tannlege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.