Konservering av mat

- Ville gjøre noe ingen andre gjør

En syltetøyoppskrift fra en gammeltante tente interessen for mat og smaker. I dag utfordrer Lena og ektemannen gamle mattradisjoner med nye måter å bevare de nordiske smakene på.

FANT GULL I GRANSKOGEN: Lena Engelmark Embertsén og ektemannen flyttet fra storbyen til en 72 hektar skogsgård - og begynte å lete etter nye smaker i den nordiske naturen. Og det fant de! Foto: Bianca Brandon Cox /Visit Sweden
FANT GULL I GRANSKOGEN: Lena Engelmark Embertsén og ektemannen flyttet fra storbyen til en 72 hektar skogsgård - og begynte å lete etter nye smaker i den nordiske naturen. Og det fant de! Foto: Bianca Brandon Cox /Visit Sweden Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Den friske smaken! Sammenliknet med det tradisjonelle syltetøyet vi ellers var vant til - det var bare helt fantastisk, sier en engasjert Lena Engelmark Embertsén.

Hun forteller om opplevelsen som var med på å tenne interessen for mat og smaker som har tatt henne dit hun er i dag.

Gammeltanten kaldrørte jordbærene og tilsatte sitronsyre for at de ikke skulle gjære - som resulterte i et syltetøy som faktisk smakte jordbær, i motsetning til det vante syltetøyet med altfor mye sukker.

Lena utdannet seg til kjemiingeniør. Etter mange år med forskning og lederjobber i store selskaper, forlot Lena forlot kontorjobben i storbyen for rundt 15 år siden.

Både hun og biolog-ektemannen kjente at det var på tide med en endring - og de kjøpte Högtorp gård halvannen time sørvest for Stockholm.

72 hektar med forskjellig slags mark - og med varierende grunnlag for gårdsdrift.

- Da vi skulle starte opp driften, sa vi at nå skal vi bruke de kunnskapene vi har og gjøre noe som ingen andre gjør - og det er utgangspunktet for de vi driver med i dag, forteller Lena.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.