Gjennomgang av allmennlegetjenesten

Vil at fastlegen skal delegere oppgaver til annet helsepersonell

Tirsdag mottok helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol rapporten fra ekspertutvalget som har gjennomgått allmennlegetjenesten, der de blant annet foreslår mer delegering fra fastlegene til annet helsepersonell.

BEDRE ALLMENNLEGEORDNING: Fagdirektør i FHI, Kjetil Telle, under pressekonferansen der et ekspertutvalg leverer en rapport om fastlegeordningen til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Foto: Annika Byrde / NTB
BEDRE ALLMENNLEGEORDNING: Fagdirektør i FHI, Kjetil Telle, under pressekonferansen der et ekspertutvalg leverer en rapport om fastlegeordningen til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvordan skal vi få et allmennlegetilbud som er bærekraftig? Det har et eget ekspertutvalg sett på, ledet av Kjetil Telle. De overleverte tirsdag sin rapport til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

– I vår felles helsetjeneste er allmennlegetjenesten grunnmuren. Vi har derfor en historisk satsing på fastlegeordningen i statsbudsjettet, slik at innbyggerne får en fastlege å gå til. Samtidig må vi tenke nytt og finne løsninger for en mer bærekraftig allmennlegetjeneste på sikt. Jeg er derfor glad for at vi nå har fått konkrete forslag til hvordan vi kan fortsette utviklingen av en mer fremtidsrettet allmennlegetjeneste, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Utvalget har blant annet sett på organisering og finansiering, legevakt og kompetanse, innenfor almennlegetjenesten.

Blant annet foreslår ekspertutvalget at man kan knytte annet helsepersonell til fastlegekontorene, og gi fastlegene større mulighet til delegering av oppgaver til annet helsepersonell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.