Reise til Spania

Vidunderlige Costa Brava

Deilige Costa Brava er en kystlinje nordøst for Barcelona. Og her ligger perlene tett i tett – alt fra vakre klipper og strender til nydelige landsbyer og berømt kunst.

GJENKJENNELIG: I egnen rundt Cap de Creus er det mulig å se mange av de spesielle klippeformasjonene som inspirerte Salvador Dalí.
GJENKJENNELIG: I egnen rundt Cap de Creus er det mulig å se mange av de spesielle klippeformasjonene som inspirerte Salvador Dalí. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En halvtimes togtur vest for Barcelona ligger Sitges, berømt for sine nydelige strender, sin vakre gamleby og sin frisinnede livsstil. Men i den andre retningen, ligger et annet paradis. Costa Brava er en perlerad av fristende små landsbyer ved havet, der du også får en smak av det virkelige Catalonia med sin fargerike kultur og enestående kjøkken.

Surrealistisk landskap

Hele moroa begynner i Blanes, en forholdsvis stor by bare 60 kilometer utenfor Barcelona, og den vakre kystlinjen strekker seg hele veien til den franske grensen. Costa Brava betyr noe sånt som «den ulendte kysten» og har fått sitt navn takket være det sprelske klippelandskapet som kjennetegner hele området. De mange særegne steinformasjonene har også inspirert landsdelens store sønn, den surrealistiske kunstneren Salvador Dalí.

Vi kan like gjerne ta ham for oss først som sist. I store deler av sitt liv bodde han i fiskerlandsbyen Portlligat, og huset han delte med sin kone Gala er i dag omgjort til museum. Tilbringer du for eksempel en dag eller to i den nærliggende landsbyen Cadaques som er en av landsdelens vakreste bør du ta den 20 minutter lange spaserturen over høyden og ned til bukta på den andre siden der museet ligger vakkert til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.