Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
- Interessen for sopp har vokst veldig bare på de seks årene jeg har jobbet her, forteller Lene Johansen, som er redaktør i Sopp og nyttevekster og soppkontrollkoordinator i Norges sopp- og nyttevekstforbund.
Og i år er det ingen grunn til å holde igjen:
- Kantareller finner man nå i mengder over hele landet, men også rørsoppene begynner å komme, som for eksempel steinsoppen, forteller Johansen.
Men hvordan går man frem med sankingen av sopp dersom man aldri har plukket sopp før - og syns det er skummelt med mulig sammenblanding med giftige sopp?
Ikke farlig å plukke sopp
- Sopp er egentlig en østeuropeisk tradisjon, som de senere årene har kommet til Norge som et middelklassefenomen, mener Johansen.
Nordmenn har hentet inspirasjon fra det trendy nordiske kjøkkenet, tror hun, hvor folk har oppdaget hvordan lokale matvarer kan brukes, og har dessuten fått tilgang på mer informasjon som viser at det slett ikke er farlig å plukke sopp.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.