Hytte på fjellet

– Vi fikk det akkurat som vi ville ha det

Nærmest hver helg kjører de fra Malvik der de bor, til hytta på Oppdal. Her senker de skuldrene etter en aktiv hverdagsuke, og naturen kommer rett inn i stua gjennom store vinduer.

VAKKER PEIS: Den er dekorert med skifer på netting og har en åpen nisje for ved. Bak skimter vi spisebordet, der paret nyter en god lunsj. Foto: Hege Landrø Johnsen
VAKKER PEIS: Den er dekorert med skifer på netting og har en åpen nisje for ved. Bak skimter vi spisebordet, der paret nyter en god lunsj. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Paret møtte hverandre for seks år siden og har til sammen fire barn. Et barnebarn har de også fått, og da passer det godt at de har hele fire soverom i førsteetasjen og en stor hems, med plass til fem overnattingsgjester.

– Når barna kommer, ordner jeg det alltid litt ekstra trivelig på rommene, gjør klar håndklær og kanskje litt sjokolade for kos. De har blitt så store nå at de er opptatt med egne liv, studier og så videre. Og når de er med hit, er det veldig trivelig å gjøre det ekstra koselig. Gi dem litt hotellfølelse, smiler Mette Louise Skaret (50), og viser oss videre rundt i hytta.

Det er meldt storm litt senere på dagen, og orkan i kastene, men foreløpig ser det rolig ut ute. Furuene vaier bare litt, og det er noe snøføyk. Sola viser seg så vidt gjennom skylaget og kaster gule stråler ned på hyttefeltet, som ligger på Stavåløkkja hyttefelt litt nord for Oppdal.

Vid utsikt

– Da vi skulle tegne hytta, kom vi til slutt fram til en løsning som kombinerte ulike elementer fra diverse ferdighytter. Vi ville ha gjennomlys og vinduer som startet nede ved gulvet, men også en sofakrok som er skjermet for innsyn, forteller Ole Kristian Wåtland (53).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.