Designmøblene som varer

Venteliste for å få tak i dette bordet: - Enorm etterspørsel

De riktige bruktkuppene kan du bruke så lenge du vil og selge igjen til samme pris.

ETTERTRAKTET: I Oslo står folk på venteliste for å få tak i Hans Bøllings Bakkebord. Foto: Lene Kristin Gjelsvik, driver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo.
ETTERTRAKTET: I Oslo står folk på venteliste for å få tak i Hans Bøllings Bakkebord. Foto: Lene Kristin Gjelsvik, driver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Ja, de koster en del, også som brukte. De er dyre i utgangspunktet, men de står seg prismessig. Hvis du kjøper en brukt stol kan du bruke den så lenge du vil og selge den til omtrent samme pris, sier Lene Kristin Gjelsvik, innehaver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo.

Hun snakker om møbler som er laget for å vare og framhever danske designere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans Wegner og Poul Henningsen.

– Dette er ting som har håndverksmessig høy kvalitet. Mye av møblene er laget av heltre bøk og eik. De er også laget slik at det er mulig å bytte ut deler på dem.

Gjelsvik bruker Folkestolen J39 til Børge Mogensen som eksempel. Stolen er laget av eik eller bøk og har flettet sete. Den koster rundt 3500 kroner brukt og 6500 kroner ny.

– Stolen holder i 30 år. Du kan få den flettet om og så varer den i 30 år til, sier Gjelsvik.

Populært designbord

Gjelsvik erfarer at møbelet som er mest populært akkurat nå er et rundt designbord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.