Mat på grill

Vellykket grilling? Unngå disse grilltabbene

Ingenting er som grilling i den første, varme vårsola. Men resultatet blir best om du styrer unna de vanligste tabbene.

GRILLMAT: Å snu kjøtt eller fisk for tidlig er en klassisk tabbe som forårsaker at maten setter seg fast i grillristen. Foto: NTB
GRILLMAT: Å snu kjøtt eller fisk for tidlig er en klassisk tabbe som forårsaker at maten setter seg fast i grillristen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vårsola steker og magen rumler - da er det lite som smaker så godt som et skikkelig grillmåltid.

Dessverre er det mange av oss som ødelegger grillmåltidet på grunn av grilltabber man enkelt kan unngå:

Følger du disse gode tipsene, er du derimot sikret en god og vellykket middag fra grillen.

Vær tålmodig

En av de første, og kanskje mest utbredte tabbene man gjør når sulten gnager og ungene sutrer etter pølser, er å legge på maten for tidlig. Ifølge Matprat.no trenger en gassgrill cirka fem minutter for å bli varm, mens en grill med kull eller briketter trenger cirka 20 minutter. Når disse er dekket av hvit aske er grillen klar.

Du vil ikke grille maten i flammer - da er det fort gjort at det smaker tennvæske, som verken er godt eller sunt.

Å være tålmodig gjelder også når du skal snu kjøtt, kylling eller burgere - hvis ikke opplever du gjerne klassikeren med at det setter seg fast i grillrista:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.