Helsekost

Varsko om ulovlig helsekost

Beslag av ulovlig helsekost er fordoblet - og myndighetene roper varsko om uvitenhet blant befolkningen. Kjøper du ulovlig helsekost, blir du politianmeldt og du kan få bot.

HELSEKOST: Tolletaten og Miljødirektoratet varsler om en dobling i beslag av ulovlige helsekostprodukter, som inneholder ulovlige plantearter. Av de beslaglagte produktene handler det mye om produkter som påstår at de skal hjelpe mot hjerte-, lunge- og leversykdommer og mot prostataproblemer. Foto: Tollvesenet
HELSEKOST: Tolletaten og Miljødirektoratet varsler om en dobling i beslag av ulovlige helsekostprodukter, som inneholder ulovlige plantearter. Av de beslaglagte produktene handler det mye om produkter som påstår at de skal hjelpe mot hjerte-, lunge- og leversykdommer og mot prostataproblemer. Foto: Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tolletaten og Miljødirektoratet varsler om en dobling i beslag av ulovlige helsekostprodukter.

Så langt har de stanset 66 forsendelser med rundt 18 000 piller og 20 kilo pulver og pasta - og det er i stor grad privatpersoner som står for handelen.

Problemet med disse er at de inneholder truede plantearter, både arter som er direkte utrydningstruet, og arter som står i fare for å bli det.

Handel med truede arter er strengt regulert og brudd på regelverket er ulovlig og straffbart.

- Vi anmelder alle slike saker, sier Tor Fredriksen, områdeleder ved Gardermoen i Tolletaten.

Av de beslaglagte produktene handler det mye om produkter som påstår at de skal hjelpe mot hjerte-, lunge- og leversykdommer og mot prostataproblemer.

Og langt de fleste tilfellene er privatimport og ofte internettbestilt, sier Fredriksen til Vi.no.

Én ting er det ulovlige med innholdet av de utrydningstruede planteartene - men et annen aspekt ved netthandel av denne typen produkter er også det helsemessige:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.