Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Krydret varm sjokolade (2–4 glass)
Alkoholfri drikke som passer til både store og små. Server gjerne sammen med pepperkaker med blåmuggost.
- 1–2 cm fersk ingefær
- 100 g mørk sjokolade
- 2 ss sukker
- 6 dl melk
- 3–5 hele allehånde
- Tilbehør: minimarshmallows
Skrell og finhakk ingefæren. Legg den i en kjele sammen med sjokoladebiter, sukker, melk og allehånde. La det koke opp på svak varme i ca. 25 minutter.
Sil bort krydderet. Server sjokoladen i glass som tåler varme med minimarshmallows på toppen.

Vegetargjester i jula? Server dette!

Epledrikke med mandler og tranebær (6 store glass)
- 1 sitron
- 1 l eplemost
- 5 dl ingefærøl
- ½ dl sukker
- 2 kanelstenger
- 4 kardemommekapsler
- 4 hele nellik
- 2 stjerneanis
- Tilbehør: 2 epler, 50 g mandelflak, 50 g tørkede tranebær
Skyll sitron og skjær den i skiver. Legg skivene i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.
Kok opp, trekk til siden og la gløggen trekke i minst 2 timer, gjerne lenger. Sil bort krydderne.
Skyll og kjern ut eplene og skjær i små terninger. Legg eplebiter, mandelflak og tranebær i gløggen og varm opp til den er rykende varm. Server straks i gløgglass.

Trodde ikke på det hemmelige baketrikset: - Jeg tok feil

Hvit gløgg med vanilje og kanel (6 store glass)
- 1 ½ dl drikkeferdig hylleblomstsaft eller eplejuice
- 25 g sukker
- 5 hele hvite pepperkorn
- 1 vaniljestang
- 2 kanelstenger
- 2 kardemommekapsler
- 1 flaske hvitvin
- 1–2 dl lys rom
Varm opp saft, sukker, pepperkorn, vaniljestang og kardemommekapsler i en kjele. La det trekke i 10 minutter.
Tilsett vin og varm opp, men det må ikke koke. Smak til med rom. Hell gløggen i krus eller glass som tåler varme og server straks.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.