Spicy kakao og hvit gløgg:

Varme drikker for kalde dager

Ikke et vondt ord om den tradisjonelle kakaoen, gløggen eller toddyen, men disse nye variantene seiler opp som verdige konkurrenter!

Litt krydder i sjokoladedrikken gjør den ekstra varmende. Kardemomme og revet appelsinskall er andre gode smaker du kan tilsette i sjokoladen. Foto: Betina Hastoft
Litt krydder i sjokoladedrikken gjør den ekstra varmende. Kardemomme og revet appelsinskall er andre gode smaker du kan tilsette i sjokoladen. Foto: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Krydret varm sjokolade (2–4 glass)

Alkoholfri drikke som passer til både store og små. Server gjerne sammen med pepperkaker med blåmuggost.

  • 1–2 cm fersk ingefær
  • 100 g mørk sjokolade
  • 2 ss sukker
  • 6 dl melk
  • 3–5 hele allehånde
  • Tilbehør: minimarshmallows

Skrell og finhakk ingefæren. Legg den i en kjele sammen med sjokoladebiter, sukker, melk og allehånde. La det koke opp på svak varme i ca. 25 minutter.

Sil bort krydderet. Server sjokoladen i glass som tåler varme med minimarshmallows på toppen.

Hyllebærsaft finner du i helsekost eller i dagligvarebutikker med godt utvalg. Foto: Betina Hastoft
Hyllebærsaft finner du i helsekost eller i dagligvarebutikker med godt utvalg. Foto: Betina Hastoft Vis mer

Epledrikke med mandler og tranebær (6 store glass)

  • 1 sitron
  • 1 l eplemost
  • 5 dl ingefærøl
  • ½ dl sukker
  • 2 kanelstenger
  • 4 kardemommekapsler
  • 4 hele nellik
  • 2 stjerneanis
  • Tilbehør: 2 epler, 50 g mandelflak, 50 g tørkede tranebær

Skyll sitron og skjær den i skiver. Legg skivene i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.

Kok opp, trekk til siden og la gløggen trekke i minst 2 timer, gjerne lenger. Sil bort krydderne.

Skyll og kjern ut eplene og skjær i små terninger. Legg eplebiter, mandelflak og tranebær i gløggen og varm opp til den er rykende varm. Server straks i gløgglass.

Kardemommekapsler kjøpes i internasjonale butikker. De inneholder hele kardemommefrø som har ekstra god smak og aroma. Foto: Betina Hastoft
Kardemommekapsler kjøpes i internasjonale butikker. De inneholder hele kardemommefrø som har ekstra god smak og aroma. Foto: Betina Hastoft Vis mer

Hvit gløgg med vanilje og kanel (6 store glass)

  • 1 ½ dl drikkeferdig hylleblomstsaft eller eplejuice
  • 25 g sukker
  • 5 hele hvite pepperkorn
  • 1 vaniljestang
  • 2 kanelstenger
  • 2 kardemommekapsler
  • 1 flaske hvitvin
  • 1–2 dl lys rom

Varm opp saft, sukker, pepperkorn, vaniljestang og kardemommekapsler i en kjele. La det trekke i 10 minutter.

Tilsett vin og varm opp, men det må ikke koke. Smak til med rom. Hell gløggen i krus eller glass som tåler varme og server straks.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.