Sminkeskole med video:

Unngå klassiske sminketabber

Når det kommer til sminke er alt lov, og ingenting er egentlig feil. Men mange spørsmål om påføring av foundation, kajal og brynsblyant går igjen.

Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Mange opplever at huden ser flekkete eller tørr ut med foundation, mens andre syns at både kajal og brynsblyant blir for kraftig og dominerende.

Derfor vil jeg gjerne vise dere noen enkle tips for hvordan få et mer naturlig resultat, hvis det er dette du er ute etter. Og for å poengtere disse tipsene legger jeg halve ansiktet med naturlige teknikker, mens jeg på den andre halvdelen viser hva som skjer når vi gjør det motsatte.

Sjekk ut de tre forskjellige videoene under her, og legg igjen en kommentar hvis du har noen spørsmål.

Og husk! Sminke skal være gøy og lystbetont, og aldri en nødvendighet — så mine tips vil alltid være ment for å gjøre en utfordring enklere.

Foundation – fra flekkete og tørr til jevn og frisk

Selv om du har en god foundation med riktig farge og tekstur, kan du fortsatt bli skuffet over resultatet. Men dette er som oftest på grunn av måten du preparerer huden og påfører produktet.

1. Huden trenger rikelig med fukt, senest en halvtime før påføring av foundation, men aller helst rett før. Har du ekstra tørre områder, vil en ansiktsbalm være fin å legge i disse områdene. Er huden din naturlig fet, trenger du fortsatt en god fuktighetskrem – uten for mye fett eller oljer. Og en mattende primer kan være fin å bruke mellom fuktighetskrem og foundation.

2. Uansett om du bruker en foundationkost, fingrene eller en svamp til å påføre foundation, er det viktig at du dytter produktet på plass og ikke drar. Når du drar foundation hardt over huden vil du kanskje legge merke til at huden blir litt irritert, og ofte rød. I tillegg blusser ofte tørre partier opp. Istedenfor å plassere produktet, flytter vi bare foundation fram og tilbake på huden. Da blir det vanskelig å få et jevnt resultat. Så dytt raskt, men forsiktig, mot huden og jobb jevnt slik at du ikke glemmer enkelte områder.

3. Da foundation er et fuktig produkt, vil det endres i løpet av dagen. Derfor trenger det litt pudder for å holde seg på plass og ikke bli flekkete. Pudder er jo tross alt en form for talkum. Men du trenger ikke mye. Bruk gjerne et pudder som er gjennomsiktig og løst, og kun i områdene hvor huden ofte beveger på seg, som rundt øyne, munn og nese.

Kajal – ikke stopp for brått

Kajal er super til å markere øynene, uansett om du bruker øyeskygge eller ei. Ved å legge en kajal helt nede ved vippekanten, og markere med korte strøk eller små prikker som overlapper hverandre, vil vippene fremstå som mer fyldige og øyeformen din kommer tydeligere fram. Start fra cirka midten av øvre vippekant og jobb deg ut mot ytterkanten. Bruk så lillefingeren til å smudge kantene, slik at overgangen til huden ikke blir så hard. Under øyet starter du gjerne fra ytterkant, og lager små prikker – nærmest mellom vippen – frem til midten. Og igjen, husk å duse ut kanten med lillefingeren.

Når vi trekker kajalen i en hel linje, vil det bevegelige øyelokket ofte gjøre slik at kajalen slipper taket på huden. Da blir kanten ofte tykk og ruglete, og vanskelig å få naturlig jevn. Hvis vi ikke duser ut kantene, får vi et veldig brått stoppepunkt som tiltrekker seg mye fokus. Og dette fokuset ønsker vi heller å ha på den fine øyefargen vår. Uttrykket blir ganske hardt, og du kan oppleve at du virker strengere enn du er.

Brynsblyant – unngå påmalte bryn

Du har kanskje hørt at bryn er søstre, ikke tvillinger? Det stemmer veldig bra. Derfor er det ikke noe poeng i å lage bryn som er helt like eller helt skarpe i kantene. Tenk heller at du skal bygge opp det brynet du har, og skape en lik størrelse fra start til knekken.

Ikke stress med å lage små streker som ligner hår, jobb heller med å legge på plass skygger som til slutt danner formen. Begynn på midten av brynet og jobb deg både mot front og knekken. Men la fronten være uten produkt. Den fikser vi til slutt. Fra knekken kan du jobbe formen smalere og vinkle den forsiktig nedover. I front kan du jobbe i den formen hårene her som oftest vokser, nemlig oppover, og bruk kosten på andre enden av brynsblyanten til å gre formen på plass. Da får du også en mykere start på brynet som igjen er med på å åpne blikket.

Ved å tegne på brynet med harde og tydelige kanter, og deretter fylle det inn – litt som når vi tegner på et ark, kan du få et jevn og symmetrisk bryn. MEN, uttrykket blir fort veldig hardt og strengt, og stjeler all fokus.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.