Tyveri fra hage

– Tyver stjeler griller og møbler fra hager

Derfor kan det være lurt å låse inn løse gjenstander.

BLIR STJÅLET: Forsikringsselskapet If advarer mot at griller og hagemøbler blir stjålet. Foto: Shutterstock/NTB
BLIR STJÅLET: Forsikringsselskapet If advarer mot at griller og hagemøbler blir stjålet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nå er det sommer og høysesong for utendørsaktiviteter i hagen og uterom. Mange lar grill og hagemøbler stå fremme og gjør det fint i hagene sine.

Samtidig titter også tyvene frem, advarer forsikringsselskapet If.

– Det er høysesong for saker og ting som blir rappet fra hageområdet, sier Sigmund Clementz i en pressemelding. Han er kommunikasjonssjef i If.

Stjeler ferdigplen

Enten du har nye eller gamle møbler, tør vi tippe på at du går igjennom følgende rituale om kvelden: Puter og tekstiler tas inn, for å beskytte dem mot jordslag og mugg, mens stoler, bord, grill, eventuelt gressklipper, og de dyre fine blomstekrukkene du akkurat har kjøpt, får stå ute til dagen etter. Spørsmålet er om det er så lurt.

Ifølge Clementz stjeler tyvene alt fra bålpanner og hagemøbler til griller og robotgressklippere.

– Belegningsstein som ligger klar til å bli lagt ut og nyplantede hekker er faktisk også utsatt, advarer han.

Det samme er ferdigplen, men også et tungt fuglebad, fremkommer det i pressemeldingen.

Dog er det sykler og elektriske sparkesykler som er det vanligste som blir stjålet fra hager og utearealer, ifølge If.

– Lås inn løse gjenstander

Forsikringsselskapet anbefaler derfor at løse gjenstander låses inn om kvelden.

– Tyveri av løse gjenstander fra utearealet til privatboliger er dekket av innboforsikringen. Tyveri av planter som står i bakken og slikt som fastmonterte hagegnomer er dekket for tyveri på husforsikringen, opplyser selskapet.

Også Frende anbefaler at du passer godt på verdiene dine og viser til en undersøkelse utført av Ipsos MMI som viser at nordmenn bruker 18 milliarder kroner på å gjøre hager, terrasser og balkonger en hyggeligere plass å være i sommerhalvåret.

– Både grill, hagemøbler, parasoll, hageputer, verktøy, plenklipper, blomsterkrukker, barneleker, trillebår, planter og annet løsøre er dekket på innboforsikringen din, men forsikringsselskapene har ofte en øvre grense for erstatningsutbetaling, skriver Frende i en pressemelding.

De anbefaler du låser inn tyveriutsatt utstyr når de ikke er i bruk.

Når det gjelder tunge krukker og hagemøbler, som ikke er vanlig å ta inn om kvelden, råder Frende deg til å sørge for at de dyreste tingene ikke blir stående synlig fra veien.

– Frende har fått rapporter om tyveribander som kjører kassebiler helt inn på tunet, fyller den med alt som er løst, og kjører av sted, skriver forsikringsselskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.