Trumf-advarsel: - Ikke fra oss

Trumf advarer mot sms-er og e-poster som forteller om utestående Trumf-bonus.

ADVARER: Trumf advarer om svindel på egne nettsider. Foto: Skjermdump
ADVARER: Trumf advarer om svindel på egne nettsider. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Du har vunnet», «du har skatt til gode» eller «klikk her for å legge inn kredittkortinfo». Svindelmetodene er mange og etter hvert velkjente, og nå advarer også Trumf om det som er en pågående Trumf-svindel der det lokkes med utestående trumfbonus.

- VI får jevnlig henvendelser fra kunder som har mottatt mistenkelig e-post der Trumf angivelig er avsender, forteller Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, til Vi.no.

På Trumfs egne nettsider står følgende advarsel:

«Vi opplever at det er gått ut en sms og e-post angående utestående Trumf-bonus på rundt 2000 kr. Dette er svindel og ikke sendt ut fra oss i Trumf selv om avsender er Trumf. Merk at vi aldri vil be deg oppgi personopplysninger, overføre penger eller logge inn med BankID via e-post eller SMS».

Ber aldri om persondata

- Foreløpig har vi ikke funnet noen måte å forhindre at slike e-poster sendes ut, så vi må heller jobbe preventivt ved å informere og advare kundene via trumf.no, sier Søyland, og legger til at de ikke er kjent med at noen faktisk er blitt svindlet som følge av disse e-postene.

Hun forteller videre at kundeservice også er godt kjent med problematikken og håndterer henvendelser som de får rundt dette.

Søyland påpeker at Trumf sender jevnlig ut informasjon om bonus-saldo og hvordan man kan bruke oppspart bonus, men at de aldri ber aldri om persondata, kontonummer eller andre personlige opplysninger uten at kunden selv tar kontakt.

Hvordan unngå å bli svindlet?

For å unngå å bli svindlet påpeker Økokrim at du ikke må gi fra deg personopplysninger, konto- og kredittkortinformasjon til personer og firmaer som henvender seg til deg per telefon eller e-post, og heller ikke gi fra deg passord og pinkoder til personer som henvender seg per telefon eller e-post.

Politiet skriver på sine nettsider at du bør være forsiktig med å klikke på lenker i SMS og e-post, og heller søke opp nettstedet i stedet for å bruke lenken, for å være sikker på om det er en ekte eller en falsk henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.