Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
- Dette er egentlig ikke noe nytt, men det har vært en slags hemmelighet. Proffe bakere vet at brøddeig ikke trenger å eltes, sier Ina-Janine Johnsen. Hun er kvinnen bak bloggen Mat på bordet, og får æren av å ha innført bakemetoden no knead, eller eltefri bakst, til Norge.
Da hun publiserte en video i 2011 som viste hvor lite innsats som lå bak et sprøtt, luftig og proft bakeresultat, tok bloggen hennes av. Få år og flere hundre oppskrifter på eltefri bakst seinere, blogger hun på heltid.
Tror ikke på raske løsninger
Men selv ikke Ina-Janine hadde tro på metoden første gang hun ble presentert for den.
- Søsteren min sendte meg en artikkel fra New York Times, der prinsippene for eltefri baking ble presentert. Hun var superbegeistret. Men det tok et par måneder før jeg prøvde, innrømmer hun.
- Jeg har ikke tro på raske løsninger, jeg var av den gamle skolen og tenkte at brødet må jo eltes. Jeg tok feil.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.