Snekring

Trelim og smeltelim er en ganske smart kombo

Ta med smeltelimet inn på snekkerverkstedet. Der kan det bli en skikkelig god hjelper.

Bra kombo. Smeltelim og trelim gjør hver sin oppgave. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Bra kombo. Smeltelim og trelim gjør hver sin oppgave. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert

(Vi.no):

Smeltelim duger definitivt til mer enn pappnisser og raske reparasjoner. Det er faktisk gode grunner til å ta med seg limpistolen inn på snekkerverkstedet.

Skal du lime to biter sammen, uten bruk av tvinger, er kombinasjonen av smeltelim og trelim smart. Smeltelimet herder fort, og trelimet gir styrke. Det betyr at du bare klemmer bitene sammen, så gjør smeltelimet at du raskt får press på delene som skal henge sammen.

Smeltelim kan også brukes når emnene du skal lime skal holdes i riktig posisjon, forklarer Cristo Andresen-Ots hos Gustavsen as. For eksempel når flere staver skal limes sammen. Da kan du dra noen striper med smeltelim på tvers når alle ligger riktig. Så kan du snu dem og legge på trelim i ro og mak, vel vitende om at alle bitene ligger på plass. Likeledes når du skal lime en gjæring. Da kan du lage et hengsel med smeltelim, legge i trelim og litt smeltelim. Så er det bare å brette sammen.

Når trelimet har herdet, kan smeltelimet fjernes med en liten metallsparkel.

Hengsler er alltid vanskelig for oss amatørsnekkere. Fester du dem først med litt smeltelim kan du teste at de går som de skal før du skrur dem fast. Bruk kun litt lim og klem godt fast, pass på så det ikke kommer lim i skruehullene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.