Meryl Streep om å bli eldre som skuespiller:

– Tenkte at hver film ville bli min siste

Da Meryl Streep bikket 40, trodde hun at jobbtilbudene ville forsvinne. I dag er hun en av flere kvinnelige, eldre skuespillere som fortsatt er elsket i filmbransjen.

Meryl Streep fotografert under Toronto filmfestival i 2019. Foto: AP NTB
Meryl Streep fotografert under Toronto filmfestival i 2019. Foto: AP NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De vinner Oscar-priser, finner seg til rette som regissører og spiller i de mest populære tv-seriene. I flere tiår har de store stjernene spilt i de største filmene. Her er skuespillerne som er minst like populære i dag:

Laura Linney (56).

Skuespilleren har vunnet to Golden Globe og har fått en rekke Golden Globe nominasjoner for sine rolleprestasjoner. Linney har spilt i storfilmer som The Truman Show og ikke minst kjenner vi henne fra julefilmen over alle julefilmer: Love Actually.

De siste åra har hun blant annet gjort stor suksess i en av Netflix` mest populære serier: Ozark.

Laura Linney under Emmy-utdelingen i 2019. Foto: AP NTB
Laura Linney under Emmy-utdelingen i 2019. Foto: AP NTB Vis mer

Nicole Kidman (53).

Den australske Oscarvinneren debuterte som tenåring i australsk film og ble seinere stor stjerne i USA med blant annet filmen Days of Thunder i 1990 hvor hun spilte mot eksmannen Tom Cruise.

De siste åra har hun spilt i storfilmer som Aquaman og Boy Erased. Ikke minst har hun gjort stor suksess som Celeste i tv-serien Big Little Lies på HBO. I serien spiller hun tvillingmammaen Celeste. Fra utsida ser det ut som om hun lever et idyllisk familieliv. Bak lukkede dører lever hun i et fysisk, psykisk og seksuelt voldelig forhold. Ifølge Vogue har Kidman aldri vært bedre.

Nicole Kidman fotografert i forbindelse med sesong 2 av Big Little Lies. Foto: Reuters NTB
Nicole Kidman fotografert i forbindelse med sesong 2 av Big Little Lies. Foto: Reuters NTB Vis mer

Den stjernespekkede tv-serien har også en annen legende på rollelista. Meryl Streep (71) spiller Kidmans svigermor i serien.

Streep har tidligere fortalt at hun har fryktet for sin egen karriere siden hun fylte 40.

– Jeg husker at jeg tenkte at hver bidige film ville bli min siste. All erfaring viste at kvinner etter fylte 40 ble utdatert i Hollywood, har hun tidligere uttalt til WSJ. Magazine.

Siden da har Streep spilt i suksesser som Broene i Madison County og The Devil Wears Prada. I 2011 mottok hun en Oscar for sin rolle i The Iron Lady.

Meryl Streep under Oscar-utdelingen i Los Angeles i 2018. Foto: AP NTB
Meryl Streep under Oscar-utdelingen i Los Angeles i 2018. Foto: AP NTB Vis mer

Helena Bonham Carter (54).

Etter sin debut i 1983 gjorde hun seg særlig bemerket i litteraturfilmatiseringer som A Room With a View, Maurice og Howards End.

Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret og Ben Daniels som Lord Snowdon i tredje sesong av The Crown. Foto: NTB
Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret og Ben Daniels som Lord Snowdon i tredje sesong av The Crown. Foto: NTB Vis mer

Den britiske skuespilleren er for tida aktuell i Netflix-filmen Enola Holmes. Ikke minst har hun fått anerkjennelse for sin rolle som prinsesse Margaret i Netflix-suksessen The Crown.

Robin Wright (54).

Den Golden Globe-vinnende skuespilleren har de siste åra vært spesielt kjent for sin rolle som Claire Underwood i Netflix-serien House of Cards. I tillegg har hun hatt roller i filmer som Wonder Woman.

Robin Wright. Foto: AP NTB
Robin Wright. Foto: AP NTB Vis mer

Wright fikk også sin debut som regissør i andre sesong av House of Cards og har i tillegg regissert siste sesong.

– Tradisjonelt har vi tilhørt en industri med mannlige regissører. Det er så fantastisk å regissere, har hun uttalt til bransjemagasinet Variety.

Robin Wright i serien House of Cards. Foto: Netflix AP NTB
Robin Wright i serien House of Cards. Foto: Netflix AP NTB Vis mer

Halle Berry (54).

Halle Berry er den eneste svarte kvinnen som noen gang har vunnet en Oscar. I Bruised, som foreløpig er hennes siste film, spiller hun kampsportutøver. Berry regisserer også filmen, skriver Variety.

Halle Berry. Foto: NTB
Halle Berry. Foto: NTB Vis mer

Helen Mirren (75)

Den britiske teater- og filmskuespilleren har gjort et stort antall varierte roller innen en rekke sjangerfilmer siden slutten av 1960-tallet.

De siste åra har hun blant annet vunnet Oscar og Golden Globe for sin rolle som Dronning Elizabeth 2 i The Queen, hatt hovedrollen i thrilleren The Debt, spilt militæroffiser i krigsdramaet Eye in the Sky og spilt mot Ian McKellen i filmen The good Liar fra 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer