Meryl Streep om å bli eldre som skuespiller:

– Tenkte at hver film ville bli min siste

Da Meryl Streep bikket 40, trodde hun at jobbtilbudene ville forsvinne. I dag er hun en av flere kvinnelige, eldre skuespillere som fortsatt er elsket i filmbransjen.

Meryl Streep fotografert under Toronto filmfestival i 2019. Foto: AP NTB
Meryl Streep fotografert under Toronto filmfestival i 2019. Foto: AP NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De vinner Oscar-priser, finner seg til rette som regissører og spiller i de mest populære tv-seriene. I flere tiår har de store stjernene spilt i de største filmene. Her er skuespillerne som er minst like populære i dag:

Laura Linney (56).

Skuespilleren har vunnet to Golden Globe og har fått en rekke Golden Globe nominasjoner for sine rolleprestasjoner. Linney har spilt i storfilmer som The Truman Show og ikke minst kjenner vi henne fra julefilmen over alle julefilmer: Love Actually.

De siste åra har hun blant annet gjort stor suksess i en av Netflix` mest populære serier: Ozark.

Laura Linney under Emmy-utdelingen i 2019. Foto: AP NTB
Laura Linney under Emmy-utdelingen i 2019. Foto: AP NTB Vis mer

Nicole Kidman (53).

Den australske Oscarvinneren debuterte som tenåring i australsk film og ble seinere stor stjerne i USA med blant annet filmen Days of Thunder i 1990 hvor hun spilte mot eksmannen Tom Cruise.

De siste åra har hun spilt i storfilmer som Aquaman og Boy Erased. Ikke minst har hun gjort stor suksess som Celeste i tv-serien Big Little Lies på HBO. I serien spiller hun tvillingmammaen Celeste. Fra utsida ser det ut som om hun lever et idyllisk familieliv. Bak lukkede dører lever hun i et fysisk, psykisk og seksuelt voldelig forhold. Ifølge Vogue har Kidman aldri vært bedre.

Nicole Kidman fotografert i forbindelse med sesong 2 av Big Little Lies. Foto: Reuters NTB
Nicole Kidman fotografert i forbindelse med sesong 2 av Big Little Lies. Foto: Reuters NTB Vis mer

Den stjernespekkede tv-serien har også en annen legende på rollelista. Meryl Streep (71) spiller Kidmans svigermor i serien.

Streep har tidligere fortalt at hun har fryktet for sin egen karriere siden hun fylte 40.

– Jeg husker at jeg tenkte at hver bidige film ville bli min siste. All erfaring viste at kvinner etter fylte 40 ble utdatert i Hollywood, har hun tidligere uttalt til WSJ. Magazine.

Siden da har Streep spilt i suksesser som Broene i Madison County og The Devil Wears Prada. I 2011 mottok hun en Oscar for sin rolle i The Iron Lady.

Meryl Streep under Oscar-utdelingen i Los Angeles i 2018. Foto: AP NTB
Meryl Streep under Oscar-utdelingen i Los Angeles i 2018. Foto: AP NTB Vis mer

Helena Bonham Carter (54).

Etter sin debut i 1983 gjorde hun seg særlig bemerket i litteraturfilmatiseringer som A Room With a View, Maurice og Howards End.

Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret og Ben Daniels som Lord Snowdon i tredje sesong av The Crown. Foto: NTB
Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret og Ben Daniels som Lord Snowdon i tredje sesong av The Crown. Foto: NTB Vis mer

Den britiske skuespilleren er for tida aktuell i Netflix-filmen Enola Holmes. Ikke minst har hun fått anerkjennelse for sin rolle som prinsesse Margaret i Netflix-suksessen The Crown.

Robin Wright (54).

Den Golden Globe-vinnende skuespilleren har de siste åra vært spesielt kjent for sin rolle som Claire Underwood i Netflix-serien House of Cards. I tillegg har hun hatt roller i filmer som Wonder Woman.

Robin Wright. Foto: AP NTB
Robin Wright. Foto: AP NTB Vis mer

Wright fikk også sin debut som regissør i andre sesong av House of Cards og har i tillegg regissert siste sesong.

– Tradisjonelt har vi tilhørt en industri med mannlige regissører. Det er så fantastisk å regissere, har hun uttalt til bransjemagasinet Variety.

Robin Wright i serien House of Cards. Foto: Netflix AP NTB
Robin Wright i serien House of Cards. Foto: Netflix AP NTB Vis mer

Halle Berry (54).

Halle Berry er den eneste svarte kvinnen som noen gang har vunnet en Oscar. I Bruised, som foreløpig er hennes siste film, spiller hun kampsportutøver. Berry regisserer også filmen, skriver Variety.

Halle Berry. Foto: NTB
Halle Berry. Foto: NTB Vis mer

Helen Mirren (75)

Den britiske teater- og filmskuespilleren har gjort et stort antall varierte roller innen en rekke sjangerfilmer siden slutten av 1960-tallet.

De siste åra har hun blant annet vunnet Oscar og Golden Globe for sin rolle som Dronning Elizabeth 2 i The Queen, hatt hovedrollen i thrilleren The Debt, spilt militæroffiser i krigsdramaet Eye in the Sky og spilt mot Ian McKellen i filmen The good Liar fra 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.