Telefonsalg

Telenor «straffes» for telefonsalg

Ringte til kunder som hadde reservert seg mot telefonsalg.

SALG: Du kan gi telefonselgere beskjed direkte om du ikke ønsker å bli oppringt (nummeret på telefonen har for ordens skyld ingenting med telefonsalg å gjøre). Foto: Lisa Wisløff
SALG: Du kan gi telefonselgere beskjed direkte om du ikke ønsker å bli oppringt (nummeret på telefonen har for ordens skyld ingenting med telefonsalg å gjøre). Foto: Lisa Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Forbrukertilsynet mottok mange klager i fjor om at Telenor fortsatte å ringe til dem, til tross for de ga beskjed om at de ikke ønsker telefonoppringninger fra selskapet.

Nå forbyr de Telenor å ringe til forbrukere reservert mot telefonsalg, og selskapet må betale tvangsmulkt på 30.000 kroner per ulovlige oppringning, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Mange av klagene kom fra bredbåndskunder i Telenor som ble ringt opp med tilbud om å bestille mobilabonnement.

- Telenor mener de holder seg på riktig side av loven, men det er vi uenig i. Derfor har vi nå fattet forbudsvedtak, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet.

Les også: Telefonselgere ringer oftest til eldre

Ringte flere ganger

Vi.no har tidligere skrevet om disse klagene til Forbrukertilsynet.

I en av klagene ble en 65-åring oppringt av Telenor en rekke ganger - på tross av at vedkommende var reservert mot telefonsalg:

«De ringer fra ulike nummere. Jeg har bedt dem om å stoppe terroren. Truet med politianmeldelse. De slutter ikke», står det i klagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.