Reservere seg mot telefonsalg

Telefonselgerne ringer oftest til eldre

Telefonsalg topper klagestatistikken til Forbrukertilsynet. Slik reserverer du deg.

ELDRE MEST OPPRINGT: Telefonselgere ringer hyppigst til den eldre del av befolkningen, og det er nettopp telefonsalg at Forbrukertilsynet mottar mest klager om. Foto: Scanpix.
ELDRE MEST OPPRINGT: Telefonselgere ringer hyppigst til den eldre del av befolkningen, og det er nettopp telefonsalg at Forbrukertilsynet mottar mest klager om. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har telefonsalg toppet klagestatistikken til Forbrukertilsynet. I 2017 mottok de over 1500 klager, ifølge Aline Schøn Papetti, juridisk rådgiver hos Forbrukertilsynet.

Som et resultat av dette, innførte regjeringen 1.januar 2018 strengere regler for telefonsalg, og nå kan Forbrukertilsynet slå raskere ned på lovbrudd.

Får du støtt og stadig telefoner fra pågående selgere? Da er løsningen å reservere deg mot dette.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du gjør det.

Eldre blir mest oppringt

Hvis en godt voksen over 60 syns at han eller hun oftere blir oppringt av telefonselgere enn den yngre naboen sin, kan dette faktisk stemme.

- Gjennom en rapport om hvordan eldre mestrer forbrukerrollen, har SIFO avdekket en klar tendens til at eldre i større grad enn yngre blir kontaktet på telefon med forespørsler om å bidra til veldedighet, sier Papetti. Rapporten hun refererer til, er fra 2014.

Papetti forteller at Forbrukertilsynet jevnlig mottar klager fra eldre og deres pårørende som reagerer på at de stadig blir oppringt av organisasjoner som ber om bidrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.