Svindel

Stor økning: - Sparepengene dine er søkk vekk

Svindel på SMS øker - og spesielt eldre lar seg lure. - De vil bare fikse det SMSen forteller dem at de har gjort feil.

ADVARER OM SVINDEL: Flere og flere eldre blir lurt av SMS-svindel og gir fra seg sensitiv informasjon som bankopplysninger, kort- og personinformasjon. Foto: NTB
ADVARER OM SVINDEL: Flere og flere eldre blir lurt av SMS-svindel og gir fra seg sensitiv informasjon som bankopplysninger, kort- og personinformasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

SMS-svindel er blitt et stort problem og mange lar seg lure. I fjor økte antallet bedragerisaker med 66 prosent, ifølge en ny DNB-rapport om svindel og bedrageri.

IT-sikkerhetssjef i Frende Forsikring, Tron Ingebrigtsen, er ikke overrasket over at mange lar seg lure.

- Bedrageriene er veldig troverdige og mange legger seg tett opp til allerede eksisterende SMSer fra seriøse aktører, sier han.

Og det er spesielt de eldre som blir lurt:

- Flere og flere eldre blir lurt av SMS-svindel. Mange klikker på tilsynelatende troverdige lenker i meldinger. De vil bare fikse det SMSen forteller dem at de har gjort feil, sier Tina Jerstad i kundelojalitetsselskapet Tenerity i en pressemelding.

- Kan tømme hele bankkontoen din

Det svindlerne er på jakt etter, er informasjon som kan resultere i penger inn for dem. De er ute etter sensitive bank-, kort- og personopplysninger.

- Lykkes de kan de i verste fall tømme hele bankkontoen din, eller ta opp store lån med navnet ditt. Pengene gjøres gjerne om til kryptovaluta for å fjerne sporene, så sparepengene dine er søkk vekk, sier Jerstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.