Kryssordhjelp

Står du fast? Her er kryssordhjelpen du trenger

Å løse kryssord er ikke bare avslappende og underholdende - det er også svært god hjernetrim, spesielt om det er litt vanskelig. Men står du helt fast, finnes det god hjelp å få.

KRYSSORDHJELP: Allers ble i 1925 det første norske ukebladet til å trykke et kryssord. Kryssordsidene er fortsatt en svært populær del av bladet. Foto: Marit O. Bromark
KRYSSORDHJELP: Allers ble i 1925 det første norske ukebladet til å trykke et kryssord. Kryssordsidene er fortsatt en svært populær del av bladet. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er du glad i å løse kryssord? Da bidrar du til å holde hjernen din i form, viser en rekke studier.

Det er kanskje logisk at kryssordløsing krever at de små grå er skjerpet mens du holder på, men det finnes også noen langtidsfordeler ved å løse kryssord, særlig hvis det er litt vanskelig.

Vi.no gir deg et gratis kryssord hver dag - og det er vanskeligere enn det kanskje ser ut til.

Kryssord forebygger demens

En svensk studie fra 2019 fant blant annet ut at det å lese, skrive, løse kryssord eller bryne seg på andre hjernetrimoppgaver utsetter den mentale svekkelsen av hjernen og reduserer risikoen for å utvikle Alzheimer og andre typer demens.

Det samme gjør det å synge i kor, strikke og gjøre hagearbeid. Er du fysisk aktiv og trener styrke to-tre ganger i uka, samt får opp pulsen med noen turer eller litt kondisjonstrening et par dager i tillegg, er du enda mer beskyttet mot demens. Hjernen trenger nemlig trening - både fysisk og mentalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.