Hvordan spare strøm?

Spare strøm? Frem med ullklærne

KOMMENTAR: Med stadig nye strømprisrekorder er det på tide å ta strømsparetipsene til de eldste og forrige generasjon i bruk.

PÅ MED ULL: Med et ekstra lag ull på hjemme kan du skru ned varmen et par grad, og spare deretter. Foto: NTB
PÅ MED ULL: Med et ekstra lag ull på hjemme kan du skru ned varmen et par grad, og spare deretter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det «nye» 20-tallet ble kanskje ikke helt som forventet for oss nordmenn, med en pandemi, forventninger om kommende matvarekriser og nå også skyhøye strømpriser.

Frem til nå må vi kunne sies å ha levd på en oppadgående bølge i snart tre tiår: God økonomi og velstand har for det store flertallet preget hverdagen vår, med syden-reiser, varmekabler på parkeringsplassen utenfor hytteveggen og stadig større boliger som gode bevis på dette. Badene er blitt oppholdsrom og dusjen er som tatt ut fra regnskogen der du kan stå i en sildrende, men godt oppvarmet «regnskur» - uten å tenke på hva det koster - for sammen med stadig mer komfort i hverdagen har strømprisene også vært historisk lave. I 2020 var strømprisene de laveste man hadde sett siden 2002, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Helt frem til nå.

Nå meldes det om nye strømprisrekorder nesten daglig, og E24 skriver at en ti-minutters dusj mandag denne uken koster opptil 26 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.